Ontvangst gasten

 

ONTVANGST VAN BEZOEKERS EN VAN GASTEN VOOR MEER DAN EEN DAG

009 bij tekst 002

 De priorij biedt de mogelijkheid om in bezinning en stilte de spiritualiteit van het kloosterleven mee te maken. Het gastenverblijf bestaat uit eenvoudige een- en tweepersoonskamers. De gemeenschappelijke ruimtes zijn ruim opgezet en kunnen gebruikt worden voor conferenties, groepsgesprekken, studie, cursussen maar er is ook voldoende gelegenheid om rustig ergens te kunnen lezen, in de tuin te zitten of vanuit het klooster een wandeling te maken.

Wilt U met iemand praten over geloven, God en Kerk, over de geschiedenis van de Kerkberg, of kennis maken met het klooster en de zusters – alleen of met een groep? Maak dan een afspraak via inlichtingen@priorijthabor.nl Voor groepen (basis-, middelbare- scholen, studenten, andere gezelschappen) verzorgen wij graag een programma op maat.

De zusters leven in het slot

Dit is het ‘eigenlijke’ klooster, voorbehouden aan de communiteit. De gasten hebben hun eigen huiskamer, bibliotheek, refter en andere ruimtes die in overleg beschikbaar zijn. Dit zijn ook de ruimtes waar men zusters kan treffen en spreken.

De mogelijkheid bestaat om voor een individuele retraite- een korte periode van afzondering en zelfonderzoek en geestelijke verdieping – of in groepsverband te komen logeren. Ook is het mogelijk om de zusters een helpende hand te bieden. Met de gastenzuster kan een programma overlegd worden.012 bij tekst 002

Een paar dagen doorbrengen op de Priorij?

Een paar dagen doorbrengen op de Priorij betekent een paar dagen het ritme van het klooster volgen. Het Officie – het officiële gebed van Katholieke Kerk-, begint ‘s morgens om zes uur met de Lezingendienst en Lauden en eindigt ‘s avonds rond negen uur met de Completen. Deze getijden kunnen volledig of deels gevolgd worden. In de kloosterkapel worden voor de gasten altijd voldoende liturgische teksten klaargelegd om de getijden mee te bidden. Op feestdagen zijn de teksten in het Nederlands mee te lezen, net als bij de zondagsviering in de basiliek en de Completen ‘s avonds. Uiteraard zijn de zusters bereid om bij het Latijn en Gregoriaans een helpende hand te bieden.

De kosten zijn EURO 35,– per dag op basis van volpension,

plus kosten linnengoed EURO 6,00 per keer.

Betaling vooraf per bank of ter plaatse contant. We hebben geen pin-automaat.

010 bij tekst 002011 bij tekst 002