Postulaat, 1e etappe van de vorming

 

DE ETAPPES IN DE VORMING

056 bij tekst 031HET POSTULAAT is de tijd van de nadere kennismaking en het binnentreden in het monastieke / kanonikale leven binnen onze communiteit: het liturgisch leven, het gebedsleven, het werk en het gemeenschappelijk leven.

Het is het moment van het eenvoudig binnengaan in het ritme van de communiteit met een ontvankelijke houding, bewust dat God tegenwoordig is; de volle aandacht gericht op God Die je gekozen heeft, Die je nabij is, Die je zijn liefde schenkt en Die op je hoopt.

Het is de tijd om eenvoudig te leven onder de ogen van God en Hem tegenwoordig te weten in de liturgie, in het werk, in iedere medezuster, in iedere gast op elk moment van de dag. Je leert te leven voor God en met God!

Het is ook de tijd om je te verdiepen in de Regel van Sint Augustinus, de constituties van het klooster, de liturgie en in andere geestelijke zaken en je leert je toekomstige taken kennen.

Gedurende het postulaat ontvang je wanneer de tijd ervoor rijp is, de witte sluier en het habijt en de nieuwe naam die je als zuster zult dragen.

Het postulaat duurt 6 tot 12 maanden. Aan het eind van deze periode kun je vragen toegelaten te worden tot het noviciaat. Maar je bent ook geheel vrij om je terug te trekken.