Priorij doet mee aan Geluksdag 2018 op zondag 18 maart

Het verlangen naar geluk is van goddelijke oorsprong; God heeft het in het hart van de mens gelegd om het mensenhart naar Zich te trekken, want Hij is de enige, die in staat is om het te vervullen (Catechismus Katholieke Kerk 1718). Voor ieder van ons heeft God een plan. Het is aan ons Gods bedoeling met ons leven te vinden. Wij, zusters van de Priorij Thabor, hebben Gods bedoeling en daarmee ons geluk gevonden in het klooster. Geluk en daarmee verbonden zingeving is niet gemakkelijk en niet los verkrijgbaar geluk: iedere dag moet je opnieuw je best doen en daarmee zin geven aan je leven. Wij bidden voor U en Uw noden en wij bidden namens U- en dat mag iedere lezer persoonlijk opvatten. Zeer velen in het dorp hebben ons sinds onze komst in 1888 tot op de dag van vandaag gevraagd voor hen te bidden – en dat doen wij graag pro Deo in ieder opzicht (inlichtingen@priorijthabor.nl).
De gemeente Roerdalen heeft dit jaar opnieuw het initiatief genomen om een “Geluksdag” te houden en ook de priorij Thabor neemt daar (opnieuw) graag aan deel. Op de Kerkberg vinden die dag rondleidingen plaats door VVV-gidsen. Belangstellenden kunnen zich op 15.15 melden bij de groene poort achter de basiliek op de Kerkberg. Wij openen dan de poort en dan kunt U over de passerelle (brug) binnen door naar het klooster. We verzamelen dan in de eetzaal en splitsen zonodig het gezelschap in groepen die starten vanaf verschillende punten. Bij de rondleiding laten we de kapel zien waar we iedere dag doorgaans acht keer per dag (liturgische getijden en het rozenhoedje bidden) en de gespreksruimten inclusief gastenkamers) in het bezoekerscentrum. Ook zult U bij wijze van bijzondere uitnodiging een blik kunnen werpen in de gangen van het kloosterslot (clausuur) waar wij wonen. De rondleiding eindigt in het winkeltje voor religieuze artikelen. Op de dag zelf plaatsen we op het weblog de links naar de teksten die we bij de rondleiding vertellen. Ook beantwoorden we graag Uw vragen. De dag wordt afgesloten met de Vespers in de basiliek waarover later meer. Wie meer wil weten, kan op onze website priorijthabor.nl alles lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *